JA slide show
 
Home Kako najti poimenovano zvezdo?
Kako najti poimenovano zvezdo?


Želite poiskati zvezdo, ki ste jo poimenovali? S pomočjo programa Zvezdni register international vam nudimo možnost, da poiščete natačno lokacijo vaše zvezde in si jo podrobno ogledate. Program si lahko prenesete s klikom na spodnjo povezavo.

Stellarium_icon Prenesi program (Zvezdni register international 30,8MB)

 

 
 

Čemu je program namenjen

 
Program Zvezdni register international, ki deluje na osnovi programa Stellarium, predstavlja planetarij za vaš računalnik. Prikazuje realistično sliko našega neba in celotnega vesolja v 3-D obliki in vključuje več kot 210 milijonov zvezd. Ta program vam omogoča, da lahko preprosto poiščete vašo zvezdo in jo doživite na poseben način, kar
bo naredilo vaše darilo še bolj posebno.
 
 

Kako deluje?

 
 

Preprosto. Prenesite program na vaš računalnik in ga instalirajte. Po instalaciji zaženite program s pomočjo bližnjice na namizju ter pritisnite tipko F3 za iskanje.

 
 
 
 

Vpišite ime vaše zvezde in pritisnite enter. Program vas bo popeljal naravnost do nje.

 
 
 
 
 
Kako uporabljati program
 
 
 
  • po instalaciji programa na vaš računalnik bo ta ob zagonu avtomatsko prevzel trenutni čas nastavljen na vašem računalniku (npr. če je ura na vašem računalniku trenutno 16:00 bo program prevzel ta čas in prikazal, kako bi nebo izgledalo ob 16:00). S pomočjo tipke F5 lahko čas poljubno spreminjate.
  • če želite prikazati vsa ozvezdja na nebu pritiniste tipko C (če želite prikazati podobe ozvezdij pritisnite tudi tipko R)
  • za premikanje po nebu držite levo tipko na miški in potegnite v smer v katero se želite pomakniti
  •  
    za povečanje ali pomanjšanje slike uporabite tipke »page down« in »page up« ali preprosto zasučite kolešček na vaši miški
 

Posnetki iz programa:

0.10-constellations stellarium.screen4 0.10-from-mars
0.10-location-full stellarium-more-satellites 0.10-planets

Program je snovan na osnovi astronomskega programa Stellarium. Zvezdni register se skupaj z imeni vaših zvezd osvežuje enkrat tedensko.

 

 

DARILNI PAKETI

Lajkajte nas:)

Pasica

Ta spletna stran omogoča uporabo piškotkov za izboljšanje uporabniške izkušnje, ki ne hranijo osebnih podatkov. Piškotki za osnovno delovanje spletne strani so že nastavljeni. V primeru, da se z uporabo piškotkov strinjate, potrdite z klikom na gumb ''Strinjam se''. Več informacij o zaščiti vaše zasebnosti, piškotkih, ki jih uporablja naša spletna stran ter navodila, kako te piškotke izbrisati, najdete tukaj.

EU Cookie Directive Module Information